PGVZ biedt kwalitatieve zorg die op maat gesneden is. En dat zeggen we niet zomaar. PGVZ is ontstaan vanuit een eigen zorgbehoefte, een behoefte waarin bestaande zorgaanbieders niet goed konden voorzien. Flexibel, op maat, begrepen. Wij weten dus precies hoe de behoefte aan zorg en begeleiding kan zijn.  

 • Hoe werkt PGVZ?
  Wij werken met met kleine teams zodat u niet steeds andere gezichten over de vloer krijgt. Wij besteden ruim aandacht aan een goede match tussen zorgvrager en zorgverlener.
 • Voor wie werkt PGVZ?
  Wij helpen mensen met hulp in de huishouding, met thuiszorg en specialistische ambulante begeleiding. Verder zijn we actief op het gebied van werk- en dagbesteding en bieden zorg en begeleiding binnen wooninitiatieven voor mensen met een beperking.
   
 • Wat doet PGVZ anders?
  PGVZ is een uiterst ‘platte’ organisatie. Een compact management stuurt een brede basis van verzorgers aan, die met een grote mate van zelfstandigheid werken. Dat scheelt flink in de kosten. Wij bieden meer zorg voor hetzelfde geld. Daarbij komt dat de verzorgers veel vrijheid hebben om in overleg met u uw behoefte in te vullen, en dat meteen neer kunnen leggen bij degenen die dat mogelijk moeten maken. De lijnen zijn kort, de kosten laag, de service hoog.

Medewerkers

Foto Jannet van Benthem

Betekenis Bewegingsagogie (BA) in het kort:

De bewegingsagoog begeleidt op professioneel en methodische wijze mensen met beperkingen in bewegingssituaties. Deze beperkingen kunnen zowel psychisch, verstandelijk en/of lichamelijk van aard zijn. Een agoog heeft als doel het bevorderen van de mogelijkheid van deze mensen tot deelname aan bewegingssituaties en daarmee het bestaansveld bewegen te (her) openen. Participatie, ofwel ingevoegd zijn in deze sociaal maatschappelijke bewegingsverbanden is het uiteindelijke doel (Fellinger, 2008). 

Functie Bewegingsagoog

Een bewegingsagoog kan enerzijds begeleiding bieden door het methodisch en professioneel aanbieden van verschillende bewegingsgerichte en/of lichaamsgerichte activiteiten. Deze zijn gericht op de hulpvraag van de zorgvrager. De agoog zoekt, in samenspraak met de zorgvrager, naar manieren om bewegen (beter) mogelijk te maken. Hij/zij probeert te zoeken naar aanpassingen en mogelijkheden om deelname aan bewegingssituaties te bewerkstelligen. 

 

Anderzijds kan een bewegingsagoog ook ondersteuning en advies geven in de beginfase van het openen van het bestaansveld bewegen. Wanneer de zorgvrager voldoende tools heeft ontvangen kan het beweegpatroon vervolgens zelfstandig worden voortgezet in het dagelijks leven. Een eventuele follow up (terugkom) afspraak kan in acht genomen worden. 

 

Ook kan ondersteuning geboden worden in ‘het vinden van’ en ‘voorbereiden op deelname aan’ een passende (reguliere) sportvereniging. 

 

Daarnaast kan de bewegingsagoog ingaan op diverse psychosociale aspecten, zolang deze gelden binnen de context bewegen (Felllinger, 2008). Voorbeelden zijn: ‘Omgaan met winnen en verliezen binnen de context van een bewegingsspelletje’, ‘Rekening houden met je medespeler in het basketbalveld’ of ‘letten op fysieke grenzen tijdens hardlopen’. 

Bewegingsagoog

Locaties

PGVZ

Gildestraat 1
8263AH Kampen